REACTIES

Mirella / Almelo doet mee

300 kinderen verassen

Dankzij jullie inzet en enthosiasme mochten wij van Almelo doet mee meer dan 300 kinderen verassen met deze geweldige feestdag!
Vaak zit er voor deze kinderen geen feestdag in omdat de ouders ervan om wat voor een reden dan ook op een minimum…of zelfs daaronder vallen.
De ouders en bovenal de kinderen hebben het Fantastisch gehad.

Namens Almelo doet mee , ouders en kinderen hartelijk bedankt voor dit geweldige initiatief!

Voedselbank Almelo - Henk Zielhuis

Voor niks gaat de zon op….

Als voedselbankiers zijn wij iedere dag in de weer om mensen te helpen. En dan speciaal die mensen die door hun financiële situatie op de onderste sport van de economische ladder terecht zijn gekomen. Buiten of door hun schuld. Maar voor ons doet de oorzaak er niet toe, die mensen hebben hulp nodig en die hulp proberen we te geven. Dat doen we door – voor een deel – in hun dagelijks voedsel te voorzien.

Voedsel dat we van alle kanten krijgen aangeboden: producenten, supermarkten, particulieren, kerken en scholen. Voedsel dat anders wellicht zou zijn vernietigd. We geven per week 200 kratten met voedsel uit, ruim 500 mensen eten daarvan. ‘Voor niks gaat de zon op’, ook in Almelo, want ieder krat kost € 3,50 aan ‘handlingskosten’. Een simpele rekensom leert dat de Voedselbank Almelo ieder jaar zo’n 10.00 kratten uitgeeft en daar € 35.000 euro voor nodig heeft. Maar achter die cijfers schuilen schrijnende situaties. En dan vooral daar waar kinderen de dupe zijn van een situatie waaraan zij part noch deel hebben. Geen verjaardag kunnen vieren, met honger naar school toe gaan, nauwelijks sport of ander vertier.

Eén keer per jaar proberen we voor die 200 kinderen van onze klanten iets extra’s te doen. Dat doen we in de aanloop naar het Sinterklaasfeest. We zamelen dan geld in om voor die kinderen een leuk Sinterklaascadeau te kopen. Ieder jaar is het weer spannend of de collecte wel genoeg opbrengt…

Met de gift van € 750,– Ronde Tafel 38 lijkt het ook dit jaar weer te lukken om leuke cadeaus te kopen.!!!

Dank daarvoor, mede namens al die 200 kinderen! 

Het bestuur van de Voedselbank Almelo,
namens deze voedselbankiers,

Henk Zielhuis
voorzitter

ZGT Almelo - Kinderafdeling

Hallo,
 
Wij hebben gisteren de box gekregen op de kinderafdeling, en zijn er superblij mee,
Heb een fotootje meegestuurd zodat je kan zien waar deze terecht is gekomen.
Nogmaals super bedankt voor deze geweldige box.

Box

Dinie Disselhorst, vrijwilliger van de Klup

Als vrijwilliger van “de Klup” werd mij gevraagd of ik belangstelling had voor vrijkaartjes voor het kinderfestival.
Als oma van twee kleindochters zei ik natuurlijk direct “Ja”. 
Ik ben samen met mijn zoon en mijn kleindochters Chaya en Lisa naar Almelo gegaan.
We werden vriendelijk onthaald door twee clowns.
We kregen eerst een musical te zien van “Bultje”. Lisa van twee en een half heeft net zo genoten als Chaya van zes.
Het was een zeer geslaagde voorstelling. Na de voorstelling begon het feest: spelletjes, schminken, clowns die prachtige dingen maakten van ballonnen, popcorn, suikerspin, cadeautjes, limonade.
Het was één groot feest! Het was echt een kinderfestival.
Een kleine opmerking: het had wel een uurtje langer mogen 
duren…

Bedankt!


Dinie Disselhorst


P.S.: Volgend jaar weer?

W. Mekenkamp, SBO Toermalijn

N.a.v. ons telefoongesprek om de reacties van de leerlingen op de voorstelling te horen, het volgende:
Ik heb met een aantal leerlingen gesproken en ze naar hun mening gevraagd.

Ze kwamen met de volgende reacties:


  • Het was een heel leuke, grappige voorstelling.

  • Het na-programma met spelletjes was ook erg leuk; bij 3 stempels kon je een cadeautje winnen.

  • We kregen heel veel: limonade, popcorn, een suikerspin. Ook nog een lolly, pen en een tas met stickers.

  • Ik zou volgende keer best graag weer willen gaan.


Ook gaven de kinderen aan dat de begeleidende ouder het ook leuk hebben gevonden.
 Namens kinderen, ouders en team wil ik de “Serviceclub” bedanken voor het beschikbaar stellen van de vrijkaarten!

De Klup Twente

Dankzij jullie inzet en aanbod hebben op zaterdag 5 april jl. ongeveer 60 kinderen met hun ouders / begeleiders van stichting De Klup ontzettend genoten op het Kinderfestival in Partycentrum Elkerbout.
Het was een prachtige muzikale show met daarnaast leuke doeactiviteiten en lekkere versnaperingen. Of het allemaal nog niet genoeg was, kregen wij, stichting “De Klup” ook nog eens een prachtig televisiescherm van jullie aangeboden.
Een lang gekoesterde wens van ons.

Bedankt voor al dat plezier!

Tonny Mandbodh, programmbegeleider AZC AZELO

Het COA vindt het een uitermate vriendelijk en sociaal maatschappelijk gebaar dat kinderen en ouders van het azc uitgenodigd zijn geweest voor het Kinderfestival en waarvoor toegangskaartjes beschikbaar zijn gesteld.
We vonden het erg leuk dat bewoners hier enthousiast op hebben gereageerd.
Namens het COA een dank naar alle organisatoren die dit mogelijk hebben gemaakt.

Met vriendelijke groet, 

Tonny Manbodh
 / Programmabegeleider AZC Azelo

Van diverse kinderen en ouders

Bij deze reacties van kinderen en ouders die mee zijn gegaan naar het Kinderfestival. De kinderen en ouders verblijven in een asielzoekerscentrum. Vaak hebben ze onvoldoende geld om leuke dingen te doen en verblijven ze veelal op hun kamers in het azc. Het was ook één van de opmerkingen die één van de ouders maakte toen ik hem vroeg wat hij en zijn zoon van van het Kinderfestival vonden. Hij zei; ik vond het leuk voor mijn zoon, hij heeft er van genoten en dat deed mij erg goed. We kunnen niet altijd leuke dingen doen zoals naar de bioscoop of een dierentuin gaan omdat we hiervoor onvoldoende geld hebben. Het festival was erg goed georganiseerd. De voorstelling vonden mijn zoon en ik erg leuk. De afsluiting daarna met allerlei spelletjes, frisdrank, popcorn en koffie voor de ouders was erg goed georganiseerd. Het ging niet om prijzen winnen, maar vooral het samenzijn met leeftijdgenoten, een praatje houden met een totaal onbekende en dat de kinderen zich konden uitleven in de spelletjes. Ik heb mijn kind zien genieten die middag en dat maakt heel veel goed in de leefsituatie waarin we verkeren. Moeder die bij dit gesprek zat zei; ‘het zou leuk zijn voor alle kinderen van het azc als er vaker zulke activiteiten plaatsvinden’. Kinderen zitten te veel op de kamer en hebben bijna niets te doen nadat ze klaar zijn met hun huiswerk. Nog een andere kind die met zijn moeder naar het Kinderfestival is geweest vertelde ook dat hij het heel erg naar zin heeft gehad. De musical vond hij geweldig. Als hij had geweten dat er ook gelegenheid was om te zwemmen (want hij vertelde dat er een zwemparadijs was), dan hij zeker zijn zwembroek en badlaken meegenomen. De spelletjes die er waren vond hij ook erg leuk. Verder heb ik aan de schooldirecteur van het azc gevraagd om een reactie te vragen aan de kinderen die bij hem op de school zitten en die ook naar het Kinderfestival zijn geweest met ouder. Ik kreeg de volgende reactie: Het Kinderfestival is goed verlopen. Het was een hartstikke leuke middag met een een leuke musical. Zelf hebben de kinderen op dondermiddag jl. een dansvoorstelling gehouden waarbij ze geïnspireerd zijn geweest door de musical. Het was een extra stimulans om de dans beter ten uitvoer te brengen. Ze hebben zelf met het Kinderfestival ook kunnen dansen en zingen, meegedaan met allerelei spelletjes en zich vooral kunnen uitleven. Als er weer een Kinderfestival is, zouden ze er zonder over na te denken er weer naar toe gaan.

Ook uw ervaring delen over het Kinderfestival?

Stuur uw reactie dan via onderstaand formulier. Alvast hartelijk dank!